Lovitură pentru PSD! Guvernul Orban nu poate fi dat jos acum. Planul care deturnează moțiunea de cenzură

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Guvernul Orban nu poate fi demis până în luna septembrie, în ciuda amenințărilor lansate de PSD. Asta deoarece, în cazul depunerii unei moțuni de cenzură, va fi atacată de PNL la Curtea Constituțională, însă judecătorii vor fi în vacanță până în toamnă. Deci, rezolvarea conflictului se va amâna.

Liberalii spun că o moțiune de cenzură depusă în sesiunea extraordinară este neconstituțională, motiv pentru care o vor ataca la CCR în cazul în care reprezentanții Partidului Social Democrat vor hotărî să o depună în perioada imediat următoare. 

Astfel, social-democrații vor fi nevoiți să aștepte ca judecătorii să revină din vacanță și să judece acest conflict de natură constituțională, între Parlament și Guvern, anunță Antena 3. Chiar și în cazul în care PSD va strânge numărul de voturi necesar pentru a da jos Guvernul Orban, nu vor putea face acest lucru până ce judecătorii Curții Constituționale nu se vor pronunța.

 

Ciolacu: „Vă măturăm guvernarea!”

 

Miercuri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le cerea preşedintelui Iohannis şi premierului Orban să promulge şi să aplice legea dublării alocaţiilor pentru copii de la 1 august, în caz contrar, social-democraţii ameninţă cu moţiune de cenzură.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării!

Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel