Liviu Dragnea, VESTE de la magistrați în dosarul Teldrum

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Dragnea
Dragnea

Tribunalul Teleorman a decis să amâne pronunţarea în cazul redeschiderii unor cercetări din dosarul TelDrum, scrie Realitatea.net.

La Tribunalul Teleorman s-a judecat cererea DNA de redeschidere a părții din dosarul Tel Drum privind asocierea dintre compania de construcţii Tel Drum (despre care procurorii susţin că este controlată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea) şi Euroconstruct Trading, firma controlată de gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Instanța de la Teleorman a decis să amâne pronunțarea la data de 1 octombrie 2019, după ce a fost respinsă cererea de strămutare formulată în cauză cerută de procurori.

Dosarul Teldrum de la Teleorman are ca obiect: redeschidere urmărire penală (art.335 alin.5 NCPP) CONFIRMARE REDESCHIDERE URMĂRIRE PENALĂ - ALIN.4 NCP, la un alt tribunal din cadrul Curții de Apel București. Pe 6 iunie, procurorii au cerut Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului. ICCJ a trimis însă solicitarea DNA la Tribunalul Teleorman, instanţa supremă constatând că nu mai este competentă, întrucât Liviu Dragnea nu mai e demnitar.

Redeschiderea unei părți a dosarului Teldrum, cerută de procurorii DNA, a fost retrimisă la Tribunalul Teleorman, după ce anul trecut, aceeași instanță a refuzat începerea anchetei. Dosarul ajunge, de data aceasta, pe mâinile judecătoarei Emilia Enescu, o persoană cunoscută pentru relațiile cu familia lui Dragnea.

"Rise Project" a dezvăluit că soțul judecătoarei Emiliei Enescu, Cristian Enescu, subofițer la unitatea militară 0723 din Alexandria, apare în registrele cu persoanele invitate în 2014 la partidele de vânătoare ale Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Măgurele, fondată de Liviu Dragnea la sfârșitul anilor '90 și predata apoi lui Petre Pitiș, directorul Tel Drum.

În plus, "Realitatea de Teleorman" a scris că, potrivit mai multor surse din zona Turnu Magurele, fratele judecătoarei Emilia Enescu este avocatul lui Valentin Dragnea.

Liviu Dragnea este cercetat de DNA în dosarul Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraude europene.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel