Liviu DRAGNEA, pe prima pagină a ziarelor din GERMANIA: „De ce acest PESCAR NOROCOS o incomodează pe Ursula von der Leyen“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ziariștii nemți scriu despre Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, actualmente aflat în închisoare, pe care îl descriu drept „o problemă“ pentru Ursula von der Leyen, în contextul nominalizării Rovanei Plumb în calitate de Comisar European.

Tabloidul german Bild a publicat, recent, pe prima pagină, celebra imagine cu Liviu Dragnea la pescuit pe Insula Belina, după ce a pescuit o știucă. Ziarul german titrează: „De ce acest pescar norocos o enervează pe Ursula von der Leyen. Întâmpinările din Insula Dunării pun presiune pe candidatul român al Comisiei Europene“. 

Mai departe, jurnaliștii nemți explică faptul că în imagine este „Liviu Dragnea (57 de ani, PSD) considerat cel mai influent politician din România când a publicat această fotografie pe Facebook în urma unei excursii de pescuit. El execută din luna mai o condamnare la închisoare“.

„Pescarii norocoși care se laudă cu captura lor au existat mereu și nu doar în România. Însă știuca prinsă de pescarul într-o insulă idilică a Dunării în România (și cu care s-a lăudat, prompt, pe facebook), este acum prima problemă serioasă pentru viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (60 de ani, CDU).  Motivul: mândrul purtător de mustață îmbrăcat casual este Liviu Dragnea (57 de ani, PSD), liderul 'răsturnat' al social-democraților români și în prezent cel mai important prizonier din țară“, explică, nuanțat, jurnaliștii nemți ai publicației Bild.de

Aceștia explică faptul că Dragnea a fost încarcerat în acest doar, în care ar fi fost ajutat chiar de Rovana Plumb, propunerea pentru a ajunge Comisar European. „După diverse acuzații (tentativă de fraudă electorală, fals de documente, instigare la abuz în serviciu), pasionatul pescar a ajuns în spatele gratiilor în mai 2019, pentru un total de cinci ani și jumătate. Bombă pentru Bruxelles: potrivit unor rapoarte ale mass-media românești, Dragnea ar fi fost ajutat să pună mâna pe paradisul său de pescuit privat chiar de către Rovana Plumb (59 de ani) - desemnată de Leyen comisar pentru transporturi“, explică ziariștii germani.

„Candidatul desemnat de România este acuzat de opoziție de abuz în serviciu și favoritism. Investigațiile făcute de parchetul anticorupție românesc împotriva lui Plumb nu au putut fi inițial efectuate, deoarece Parlamentul de la București din 2017 a refuzat să-i ridice imunitatea. Încă din vară, fostul ministru numit la diverse ministere a devenit membru al Parlamentului European“, mai spun jurnaliștii nemți.

Aventura începe abia acum: în calitate de ministru al Mediului, se spune că (n.r. Rovana Plumb) a anulat două insule dunărene din patrimoniul de stat în 2013 și le-a trecut în (patrimoniul) districtului de origine al liderului de partid de atunci, Dragnea. Acesta a fost considerat omnipotent, a fost poreclit "baron" - și se spune că făcut o afacere de familie în paradisul său privat de pescuit. Insula Belina este protejată oficial. Anchetatorii anticorupție au vizat și patru angajați ai statului din cauza scandalului“, mai amintesc cei de la Bild.de.

 „Plumb mai este în vederea opiniei publice, conform unui document de circulație al parlamentarului UE Daniel Freund (34 de ani, grup parlamentar Verts / ALE), și pentru faptul că ea, în calitate de ministru al Mediului, a condus un SUV (Audi Q7), despre care se spune că a înregistrat-o în Bulgaria vecină și astfel a putut să evite o taxă de mediu pe care chiar ea a introdus-o“, mai amintesc jurnaliștii de la Bild.de.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel