Liviu Dragnea, mesaj IRONIC pentru Tudorel Toader

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a urat "foarte mult succes" fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader dacă "a intrat în campania electorală", după ce acesta a afirmat că proiectele de modificare a Codurilor penale nu au fost avizate de minister deoarece au fost elaborate "în alte centre de reflecţie".

"Nu cumva la un moment dat apăruse o declaraţie (a lui Tudorel Toader - n.r.) că le are (ordonanţele - n.r.) depuse sau trimise la Guvern? Dacă domnul Toader a intrat în campania electorală, îi doresc foarte mult succes. Deocamdată nu vreau să răspund pe prostii", a afirmat Dragnea la Parlament.

În 2 mai, fostul ministru Tudorel Toader a afirmat că Ministerul Justiţiei nu a avizat cele două proiecte de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală pe motiv că forma acestora a fost "elaborată în alte centre de reflecţie".

"Întrebare. Este corect să vorbim despre 'neavizarea' celor două proiecte de OUG, în condiţiile în care MJ ar fi trebuit să fie iniţiator? Răspuns. Da, pentru că forma celor două proiecte de OUG a fost primită la MJ, elaborată fiind în alte centre de reflecţie!", a scris Toader pe Facebook.

El a arătat că motivele "'neavizării'/în mod corect neînsuşirii/ celor două proiecte de OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală sunt: lipsa urgenţei adoptării unei OUG, în sensul prevederilor din Constituţie şi jurisprudenţei CCR - necesitatea îndeplinirii programului de guvernare nu poate fi invocată drept urgenţă pentru adoptarea unei OUG - şi faptul că nu constituite urgenţă nici voinţa adoptării unor soluţii legislative mai favorabile, precum: reducerea termenelor de prescripţie a răspunderii penale; reducerea fracţiilor de executare a pedepselor, pentru a se putea solicita liberarea condiţionată; dezincriminarea unor infracţiuni".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel