Liviu Dragnea, despre RESTRUCTURAREA Guvernului: "Nu mai este FEZABILĂ"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, afirmă că nu mai este "fezabilă" o dezbatere în Parlament referitoare la restructurarea Guvernului.

Întrebat, marţi, la Parlament, dacă a mai avut o discuţie cu premierul pe această temă, în condiţiile în care Viorica Dăncilă a declarat în aceeaşi zi că nu a primit un răspuns de la preşedintele Iohannis, Dragnea a spus: "În opinia mea, nu cred că doamna prim-ministru îşi va schimba opţiunea şi nu cred că va... Nici nu mai e fezabil să discutăm să se vină în Parlament. Mai sunt două săptămâni şi ceva până la alegeri şi e greu să mai strângem plenul reunit pentru asta. Noi n-am renunţat, că nu noi o facem (restructurarea Guvernului - n..r.)".

El a adăugat că va anunţa "din timp" dacă va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional în care PSD va face alte propuneri de miniştri.

Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să dea un răspuns în privinţa motivelor care au stat la baza respingerii propunerilor de miniştri la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, şi nu trebuie aşteptat până când expiră interimatul mandatelor, consideră premierul Viorica Dăncilă.

Răspuns așteptat din partea președintelui



"Trebuie să primesc acest răspuns cât mai repede, pentru că trebuie ca şi noi, dar şi cetăţenii să vadă motivele care au stat la baza acestor respingeri, pentru că nu este prima dată şi vrem să vedem cum să acţionăm în continuare. Sper ca aceste motive să fie de legalitate şi nu de oportunitate. (...) Este normal ca Guvernul să ştie cum acţionează, eu, ca prim-ministru, coaliţia şi preşedinţii celor două partide să vedem ce vom face în continuare. Este normal să avem un răspuns şi cred că ţine de obligaţia fiecărei persoane care ocupă o funcţie de demnitate publică faţă de aceste răspunsuri, e datoria fiecăruia dintre noi să răspundem obligaţiilor care ne revin. Eu cred că nu trebuie să stăm până se termină interimatul pentru a avea un răspuns. Pentru că, din câte ştiu, 6 - 7 iunie deja se termină perioada de interimat, trebuie să avem un răspuns pentru a vedea care sunt paşii următori", a declarat premierul, marţi, la Palatul Parlamentului.

Pe 23 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis declara că remanierea guvernamentală propusă de PSD este "un fel de farsă", precizând că nu o acceptă "aşa cum a fost propusă". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel