Limba română, propusă pentru programa școlară din Italia: „Licee bilingve româno-italiene în marile orașe"

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Marco Baratto, un avocat italian și susținător al relațiilor culturale dintre țările francofonice susține faptul că  limba română ar trebui să fie inclusă ca limbă opțională în programele școlare din Italia.

Potrivit avocatului, studiul limbii italiene este foarte răspândit în România, dovadă fiind cei peste 10.000 de elevi români repartizați în 120 de instituții de învățământ, inclusiv licee și gimnazii, care au studiat limba italiană în ultimul an școlar. Totodată, Baratto spune că există patru licee bilingve româno-italiene și  șapte lectorate de italiană în cele mai importante universități din România.

„În această privință, ar fi interesant ca și în Italia, având în vedere prezența mare a românilor, să fie evaluată posibilitatea includerii limbii române ca limbă opțională în programele școlare, alături de cele clasice: germana, franceza și engleza. De asemenea, prin intermediul unui acord specific între Ministerele Educației din cele două țări s-ar putea înființa licee bilingve, italiano-române, în principalele orașe, după modelul școlilor străine care funcționează deja în Italia. Acest lucru ar servi la intensificarea cunoașterii reciproce și ar constitui un semn tangibil de recunoștință pentru interesul arătat de poporul român limbii și culturii italiene. Toate acestea, desigur, fără nicio povară asupra statului italian”, a punctat Marco Baratto, potrivit politicamentecorretto.com.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel