Liderul PNL Diaspora, replică pentru PSD: „Şi-a aflat nestăvilita dragoste pentru românii din străinătate“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Liderul PNL Diaspora, senatorul Viorel Badea, critică PSD pentru atitudinea duplicitară faţă de românii din străinătate, în condiţiile în care recent un sentorul PSD Liviu Tit Brăiloiu a afirmat că „doar PSD a mişcat lucrurile pentru diaspora“.

Senatorul PNL îi cere lui Marcel Ciolacu să pună la votul final proiectul său de lege prin care e crescut numărul de parlamentari pentru diaspora, proiect blocat din decembrie în Comisia juridică a Camerei.

Viorel Badea, lider al PNL Diaspora şi preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării, vine cu o replică pentru PSD, după ce senatorul social-democrat Liviu Tit-Brăiloiu a dat, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă în care afirma că doar PSD a mişcat lucrurile în bine pentru români. 

Senatorul Badea subliniază, într-o scrisoare deschisă adresată lui Marcel Ciolacu (preşedinte al Camerei Deputaţilor), că PSD poate să arată că îi pasă de diaspora prin deblocarea proiectului său privin mărirerea numărului de parlamentari care să-i reprezintă pe românii din afara ţării la 15: 12 pentru întreaga diasporă, iar trei pentru românii din ţările vecine, adică exclusiv pentru Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia şi Bulgaria.

Redăm scrisoarea deschisă a preşedintelui al Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării:

„Domnule preşedinte Marcel Ciolacu, Parcurgând zilele acestea un text lansat în presa centrală de către ilustrul necunoscut Liviu Tit Brăiloiu, am aflat şi eu, cu nedisimulată emoţie şi stupoare, asemenea multor români din diaspora, cum ca Partidul Social Democrat şi-a descoperit profunde afinităţi şi o nestăvilită dragoste pentru cetăţenii români din diaspora.

Uite-aşa, dintr-o dată, fix cu doua luni înainte de alegeri. O fi, nu zic nu, o acrobaţie metafizică a senatorului de Constanţa, în pierdere de simpatie printre colegii de la malul mării, un drum al Damascului pentru un partid care, până mai ieri îi crucifica pe fraţii noştri din diaspora pentru simplul motiv ca îşi permiteau să aibă opinii şi să îşi dorească o ţară asemenea celor în care au fost exilaţi de către fariseii şi saducheii stângii dâmboviţene.

Pe scurt, partidul care a insultat cu fiecare ocazie diaspora propune acum, prin vocea unui ilustru necunoscut de la Constanţa (asta arată încă o dată, daca mai era nevoie, de câtă consideraţie se bucură diaspora în ochii împăienjeniţi ai PSD-ului) mărirea numărului de parlamentari care să îi reprezinte pe cetăţenii români cu domiciliu în străinătate, într-o maniera amatoristă şi profund ipocrită. De ce ipocrita? Pentru că o iniţiativa identică, propusă de PNL, aşteaptă un raport în Camera Deputaţilor din luna decembrie 2019.

„Fumigene electoral populiste“

 

Şi, dacă vă aduceţi aminte, domnule preşedinte Ciolacu, eu personal v-am solicitat la acea vreme să vă aplecaţi asupra acestei iniţiative şi sa votaţi alături de celelalte partide pentru adoptarea ei. Românii au nevoie de mai mulţi parlamentari care să-i reprezintă, care să meargă în comunităţile lor şi care să facă publice doleanţele fraţilor noştri din străinătate. 8 deputaţi şi 4 senatori pentru diaspora ar putea să se ocupe mai bine de compatrioţi noştri, iar pentru comunităţile din vecinătate 3 parlamentari ar fi suficienţi.

Însă dumneavoastră lăsaţi cel mai mic număr de parlamentari pentru diaspora. Cam atât valoarea compatrioţii noştri pentru PSD. Dar, în loc să vă întoarceţi cu faţa către românii din cealaltă Românie,  să le arătaţi respect şi să îi îndemnaţi, în mod onest, să se alăture cu competenţa şi dăruirea lor reconstrucţiei Ţării, dumneavoastră continuaţi să lansaţi fumigene electoral populiste, menite să bulverseze un segment al populaţiei României profund deprimat de iresponsabilitatea şi degringolada politică pe care le promovaţi în Romania şi încercaţi, fără succes, să le exportaţi în Europa.

Dacă sunteţi cu adevărat sincer, domnule Ciolacu, dacă vă pasa cu adevărat de fraţii noştri de pretutindeni, daca sunteţi preocupat de respectarea legii, dacă într-adevăr v-aţi desprins de atitudinea de ură care v-a hrănit discursul politic scrâşnit împotriva fraţilor noştri din diaspora, daca doriţi să vă împăcaţi cu trecutul şi să construiţi viitorul, repuneţi această lege pe ordinea de zi si veniţi alături de noi sa daţi un vot favorabil reprezentării corecte şi legale in Parlamentul României a unui sfert dintre cetăţenii români care astăzi, din motive neimputabile lor, au ales calea pribegiei.

Cereți-vă scuze românilor din diaspora!

 

Şi, totodată, vă invit să vă cereţi scuze pentru insultele proferate la adresa diasporei de către  Cătălin Radulescu-Mitralieră, Viorica Dăncilă, Ioan Rus, Marean Prescorniţoiu, Maria Grapini, Niculae Bădălău etc, pentru împiedicarea exercitării votului la alegerile prezidenţiale, precum şi pentru reprimarea violentă a manifestaţiilor paşnice din 10 august 2018.

Numai astfel, domnule preşedinte Ciolacu, poate va veni acea zi în care îi veţi putea privi în ochi pe românii de pretutindeni cu speranţa că cineva, vreodată, în diaspora, nu se va mai îndoi de credibilitatea discursurilor rostite de vreun lider PSD, născute din spumele mării, in prag de campanie electorală.

Cu îndoielnică speranţă în raţiunea socialistă,

Senator Viorel Badea, Preşedinte PNL Diaspora“, este scrisoarea liderul PNL diaspora, preluată de Adevărul.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel