Liberalii iau în calcul varianta unei guvernări minoritare. Ultimul „scenariu” al PNL

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Liberalii iau în calcul varianta unei guvernări minoritare
Liberalii iau în calcul varianta unei guvernări minoritare

Cu foarte puțin timp înainte ca moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu, liberalii iau în calcul varianta unui guvernări minoritare.

Guvernul Cîțu ar putea fi demis, astăzi. La ora 12.00, se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD. USR-PLUS, AUR și PSD spun că „zilele Guvernului Cîțu” sunt  pe final. Pentru ca Guvernul să fie demis sunt necesare minim 234 de voturi. 

Liberalii au decis să fie prezenți în sală și iau în calcul și varianta unei guvernări minoritare, transmite Digi24. La acest moment, PNL are susținerea UDMR și a minorităților din Parlament.

USR-PLUS susține că nu va veni la guvernare, dacă PNL îl va nominaliza tot pe Florin Cîțu premier. PSD încă „se gândește” ce poziție va adopta în ipoteza în care Florin Cîțu va fi propus premier. Social-democrații cred că România nu are nevoie de o criză politică în contextul unei crize sanitare.

Pe de altă parte, susținătorii lui Orban, președintele Camerei Deputaților, spun că ar vota împotriva lui Cîțu, însă nu este oportună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului la acest moment.

Florin Cîțu a fost, de asemenea, ferm și a declarat că nu își va da demisia din funcția de premier sub nicio formă: „Cum să demisionez? România are nevoie de măsuri aprobate”, s-a exprimat premierul României.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel