Lia Olguţa Vasilescu, către liberalul care a propus decontarea ratelor pentru magistraţi: „Câte dosare ai?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu l-a întrebat pe senatorul PNL Marcel Vela, care a propus decontarea ratelor la locuinţe ale magistraţilor, câte dosare are şi cât de tare au reuşit să îl speria de şi-a pus semnătura pe un astfel de proiect de lege.

„Câte dosare ai, domnule senator PNL, ca să îţi pui semnătura pe o asemenea lege? Cam cât de rau au reuşit să te sperie?", a scris Lia Olguţa Vasilescu, duminică, pe Facebook.

Reacţia vine în contextul în care liberalul Marcel Vela a depus, la Senat, un proiect care prevede decontarea sumei alocate judecătorilor, procurorurilor şi personalului asimiliat, nu doar a chiriei, ci şi a ratei plătite pentru achiziţionarea unei locuinţe, în cazul în care aceştia nu primesc locuinţe de serviciu.

Senatorul PNL argumentează că proiectul va crea cadrul legal „ca suma compensatorie acordată în prezent cu titlu de chirie acestor categorii socio-profesionale, să poată fi utilizată de către acestea, opţional, fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei (fracţiunii din rată) pe care o plătesc pentru achiziţionarea unei locuinţe".

Liberalul mai susţine că măsura va avea efecte pozitive, iar ca impact bugetar sumele deja prevăzute pentru plata chiriei nu vor fi majorate, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel