Lia Olguța Vasilescu, SCANDAL cu Florin Cîțu: „Arunca bugetul în aer”/ „Noi nu suntem ticăloși!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Fostul ministru al muncii Lia Olguța Vasilescu acuză Guvernul Orban de cheltuieli iresponsabile, care vor arunca bugetul în aer, și dă ca exemplu cumpărarea de rachete, acestea urmând să fie achiziţionate până la sfârşitul anului.

Lia Olguța Vasilescu a mai susţinut, într-o intervenție la Antena 3, că nici vorbă de o gaură la buget, din contră, ar fi chiar un surplus de 19 miliarde de lei. Guvernul liberal ar trebui să amâne facturi de anul acesta pentru anul viitor, așa cum au procedat și guvernele PSD, spune Lia Olguța Vasilescu. Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, i-a dat replica fostului ministru PSD într-un interviu la Digi24:

„Noi nu suntem ticăloși, noi nu vrem să aruncăm responsabilitatea unor guvernanți pe spinarea cetățenilor din România. Cum să amâni plata unor facturi? Chiar așa? Adică sunt oameni care așteaptă prin companii, care dacă nu primesc aceste facturi trebuie să se împrumute de la bănci, să ai dobânzi, sau unele să dea faliment. Sunt oameni care au plătit contribuții la bugetul de stat și apoi companiile trebuie să primească decontarea concediilor medicale. Cum să faci așa ceva, cum să-ți permiți public? Și mie mi se pare că aici acest îndemn este un îndemn la furt sau fraudă. Nu știu, ar trebui cineva să se gândească la acel îndemn vădit al doamnei Olguța de a spune să nu se plătească facturile. Pare ceva ilegal aici. Eu așa zic. Era o metodă de lucru (a guvernului PSD - n.r.). Nu vedeți? E ceea ce ne cere să facem, e exact ceea ce au făcut ei trei ani de zile. Să amâni plăți când acești oameni au contracte cu statul și așteaptă banii, cum să faci așa ceva? Cum să-ți bați joc de oameni și de companii? Oameni care așteaptă salarii. Companiile de unde plătesc salariile respective? Din acești bani, pe care îi așteaptă că au făcut lucrările. Sunt companii care au plecat, în construcții și așa mai departe, pentru că nu primesc banii. O ticăloșie mai mare eu n-am văzut și să ai și tupeul să vii public să spui că așa ar trebui să facă un guvern... Niciodată nu faci asta! Și eu vă spun, este un îndemn la o deturnare de fonduri sau ceva ilegal, nu știu exact, dar să spui să nu se efectueze plăți ca să arăți un deficit superficial este îngrozitor", a spus Florin Cîțu la Digi24.

Întrebat despre rachete, el a explicat că avem contract să cumpărăm rachete Patriot și am plătit o tranșă din plata aferentă. Este un contract vechi, încheiat chiar de guvernarea PSD, și a venit o factură. „Ce să facem, să le spunem americanilor că...? Aici, arată clar, din nou, în ce direcție mergea acel guvern. Faptul că ei vor în mod implicit să nu facem acest contract arată clar unde sunt simpatiile PSD-ului. Nu sunt către NATO și Uniunea Europeană, sunt către alte țări. Și ar dori ca noi să nu fim protejați, să stăm așa, liniștiți, aici, să vină băieții ăia să treacă prin România liniștiți, să facă ce vor ei. Nu vom face asta. Această guvernare este o guvernare care reface legăturile cu NATO și cu Uniunea Europeană", a spus Florin Cîțu.

„Am găsit niște legături cu Comisia Europeană rupte. Am avut o discuție cu Comisia Europeană și informațiile pe care le dădeam erau noi, erau bucuroși că vorbește cineva cu ei și voi continua acest dialog cu Comisia Europeană, pentru că sunt partenerii noștri și când o să avem nevoie de ceva, acolo ne îndreptăm, nu ne îndreptăm către partea cealaltă", a adăugat ministrul de finanțe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel