Leonardo DiCaprio, donație falsă pentru soldații din Kiev. Vedeta nu are legături cu Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Leonardo DiCaprio, donație falsă pentru soldații din Kiev. Vedeta nu are legături cu Ucraina
Leonardo DiCaprio, donație falsă pentru soldații din Kiev. Vedeta nu are legături cu Ucraina

Cunoscutul actor de la Hollywood, Leonardo DiCaprio, a donat pentru mai multe grupuri umanitare care sprijină Ucraina în perioada războiului, dar rapoartele anterioare privind donația sa de 10 milioane de dolari direct către Kiev au fost false.

Una dintre știrile false care circulă pe internet în ultima perioadă este despre o donație impresionantă pentru Ucraina din partea actorului Leonardo DiCaprio. Mai exact, un nou raport a circulat pe scară largă și a fost publicat de mai multe organizații media în ultimele zile, susținând că vedeta a donat suma de 10 milioane de dolari pentru forțele militare din Kiev, deoarece bunica sa era din Ucraina. Fals!

Ambele informații s-au dovedit a fi greșite, deoarece nici bunica sa nu avea legături cu Ucraina și nici nu a donat 10 dolari țării, a dezvăluit o persoană apropiată actorului, conform International Business Times.

 

 

 

 

Leonardo DiCaprio nu are legături cu Ucraina

 

Rapoartele au mai spus că actorul a făcut donații pentru grupurile umanitare CARE, Comitetul Internațional de Salvare, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați și Salvați Copiii în sprijinul Ucrainei.

 

 

 

Anterior, raportul fals a susținut că DiCaprio a donat 10 milioane de dolari unui fond pentru Ucraina, unde bunica actorului s-ar fi născut în 1915.

Potrivit raportului viral, DiCaprio era foarte apropiat de bunica sa Helene Indenbirken și o ducea la premierele multora dintre filmele sale. DiCaprio i-ar fi spus 'Oma', a relatat Snopes, un site de verificare a faptelor.

 

Fondul Internațional Visegrad anunțase donația făcută de actorul de la Hollywood, potrivit raportului fals

 

Raportul s-a dovedit a fi neadevărat, dar actorul a făcut cu siguranță câteva donații cu o sumă necunoscută către mai multe organizații umanitare pentru a ajuta Ucraina, fără să aibă vreo legătura cu această țară.

 

 

 

Mai multe știri despre donația falsă au citat un raport publicat de site-ul "Polish News" la 7 martie. Dar cea mai veche iterație a acestei afirmații a fost publicată pe guyanasouthamerica.gy pe 5 martie, făcând referire la surse anonime din interiorul Ucrainei, potrivit Snopes.

Superstarul de la Hollywood s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin în 2010, în cadrul unui program din Sankt Petersburg axat pe tigrul siberian, pe cale de dispariție. De asemenea, DiCaprio a fost desemnat de ONU drept mesager al păcii, cu un accent special pe schimbările climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel