Legăturile cu ROMÂNIA ale clanului Casalesi: Celebru MAFIOT din ITALIA, prins după o „călătorie de afaceri“ în țara noastră

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: livesicilia.it
sursa foto: livesicilia.it

Un mafiot italia, Vincenzo Inquieto, un om de bază al clanului Casalesi, a fost prin de polițiștii italieni după ce a coborât din avionul cu care venise de la București. ărbatul avea numeroase afaceri, unele pe bani publici, în România.

Poliţiștii italieni anunţă că în această dimineață, Vincenzo Inquieto, de 51 de ani, un celebru mafiot italian dat în urmărire internaţională, a fost capturat. Bărbatul a fost identificat în aeroportul din Napoli după ce tocami coborâse dintr-un avion de la București.

Inquieto erste un membru important al clanului Casalesi și era „însărcinat“ cu afacerile din România ale famiglie potrivit  presei italiene, Inquieto preluase afacerile clanului Casalesi din România, după ce fratele său, Nicola Inquieto, a fost prins anul trecut şi condamnat la ani grei de închisoare. Vincenzo Inquieto a fost și el capturat în 2011 în blitz-ul care a dus la arestarea lui Michele Zagaria, șeful clanului și căruia se spune că îi era foarte loial.

Fraţii Inquieto se foloseau de banii negri produşi de mafia napoletană pentru a dezvolta afaceri în România şi în special afaceri imobiliare. Nicola Inquieto, fratele lui Vincenzo, a fost arestat în aprilie 2018 în Pitești, unde a creat un imperiu imobiliar. Odată arestat, autoritățile italiene i-au confiscat aproape patru sute de proprietăți în valoare de zeci de milioane de euro.

Vincenzo s-a stabilit apoi în România pentru a-l „înlocui” pe fratele său Nicola și a devenit noul reprezentant al familiei Inquieto în țara noastră. Timp de ani buni, înainte de capturarea lui Zagaria, italianul de 51 de ani a beneficiat de libertatea de a  prelua comenzi de contracte publice și private prin companiile sale, care operează în sectoarele de construcții, instalații sanitare și de distribuție a energiei electrice și a gazelor. De un an și jumătate  el își stabilise sediul activității  în România și se întorcea rar în Italia.

În România era considerat investitor, construia blocuri și avea diferite afaceri, dar banii veneau din afacerile murdare ale Camorrei italiene. Vincenzo Inquieto era căutat pentru formare de grupare infracţională organizată şi spălare de bani.
 
În această dimineață el a fost reținut pe aeroportul Capodichino din Napoli după ce a aterizat cu un zbor provenit de la București. A fost însoțit la închisoarea Secondigliano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel