Le Monde: Kovesi, MAGISTRATUL-SIMBOL. E un adevărat STAR

Narcis Popa |
Data publicării:

Prestigioasa publicație franceză Le Monde vorbește despre șansele pe care Laura Codruța Kovesi le are pentru a ocupa funcția de procuror șef al Parchetului European. Le Monde spune că fosta șefă DNA este un adevărat star în România, iar într-un interviu pentru aceeași publicație, europarlamentarul Eva Joly spune că alegerea ei ca procuror șef va da garanția că funcția va fi ocupată de cineva cu experiență remarcabilă. 

Candidații au profile destul de diferite. Laura Codruta Kövesi este o adevărată stea în țara sa pentru că a condamnat zeci de politicieni pentru corupție.

"Performanța vorbește pentru ea și alegerea ei dă asigurări că această nouă funcție este ocupată de cineva cu experiență remarcabilă, expertiză și reziliență", a declarat pentru Le Monde eurodeputatul Eva Joly. 

Simbolul judiciar al luptei împotriva corupției în România are preferința Parlamentului European, în timp ce Procurorul General Jean-François Bohnert are sprijinul liderilor europeni.

Ce înseamnă poziția de procuror șef european 


Aceasta este o poziție cu totul nouă, care provoacă o luptă fără precedent între Franța și un candidat român care nu este susținut de țara sa. Jean-François Bohnert, în vârstă de 58 de ani, procuror general în Reims, și Laura Codruta Kövesi, în vârstă de 45 de ani, fost șef al procuraturii anticorupție din România, concurează pentru a deveni șef al Procuraturii Europene.

Francezii au primit un sprijin larg din partea Consiliului Uniunii Europene, organismul care reunește statele membre, în timp ce România a primit sprijinul deputaților europeni, în urma votului Comisiei pentru libertăți civile, Justiție și afaceri interne, miercuri, 27 februarie. Ambele instituții trebuie să se întâlnească în luna martie pentru a desemna șeful noii instituții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel