Le Monde, Franța: „Protejarea de Covid-19 în România este 'neconstituțională'”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
test_covid
test_covid

„În România,Curtea Constituțională (CCR) garantează libertatea de mișcare tuturor pacienților infectați. O decizie a înaltei instanțe, publicată pe 2 iulie, consideră carantina ordonată de guvern pentru a stoparea răspândirii coronavirusului este „o privare reală de libertate” și „o restricție a drepturilor fundamentale”, titrează publicația franceză Le Monde.

Cotidianul francez „Le Monde“ a comentat această hotărâre a CCR, spunând că instituţia blochează măsurile luate de Guvernul de la Bucureşti în vederea gestionării crizei sanitare cauzate de epidemia de COVID-19. 

O hotărâre a înaltei jurisdicţii pronunţată la 2 iulie stabileşte că o carantină impusă de Guvern în vederea îndiguirii efectelor noului coronavirus este ”o adevărată privare de libertate” şi ”o restricţie a drepturilor fundamentale”.

Cu alte cuvinte, toate măsurile luate de Guvern în vederea controlării pandemiei COVID-19 sunt considerate anticonstituţionale.

Românii spitalizaţi în urma unei contaminări cu COVID-19 pot de-acum să plece de la spital printr-o simplă cerere, titrează cei de la Le Monde.

2. -imagine fara descriere- (le_monde_carantina.png)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel