Le Figaro, răspuns BOMBĂ după ce Iliescu a NEGAT interviul

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Jurnalistul Paul Cozighian, cel care a realizat interviul cu Ion Iliescu publicat în Le Figaro, în care fostul președinte al României îl atacă pe Liviu Dragnea spune că are înregistrarea audio și chiar o poză care să justifice materialul realizat, deși Iliescu nu mai recunoaște că ar fi dat un astfel de interviu. 

Paul Cozighian spune că interviul a fost făcut în luna noiembrie a acestui an, iar Ion Iliescu a vorbit în franceză. Cei doi jurnaliști care au realizat interviul ar fi fost primiți chiar acasă la Ion Iliescu. 

"Suntem două persoane care am realizat interviul cu Ion Iliescu. Am realizat interviul alături de șeful meu de la Paris, de la Le Figaro, cu redactorul șef adjunct pe politică internațională, care a fost alături de mine o săptămână. Am înregistrările cu interviul. Noroc că le-am făcut, este o pură întâmplare. Președintele Iliescu ne-a primit cu o foarte mare amabilitate. Era o mare bucurie pentru el că a stat de vorbă cu noi, jurnaliștii de la Le Figaro. Era bineînțeles, informat de faptul că Figaro este un jurnal de dreapta, nicidecum un jurnal prieten cu PSD-ul și cu ideile de stânga. Chiar am fost plăcut surprins de cât de bine ne-a primit într-o după amiază la începutul lunii noiembrie. Am stat de vorbă aproximativ o oră și jumătate. Am făcut de asemenea și o fotografie la sfârșit. Din respect am zis să-i fac fotografia cu șeful meu. Am fotografia și o voi aduce mâine în studio. La finalul interviului, domnul Iliescu s-a arătat foarte mulțumit de modul în care a decurs interviul. I-a făcut cadou și o carte în limba franceză, a fost extrem de elegant cu noi și m-a impresionat franceza pe care o vorbea domnul Iliescu, fără greșeli de gramatică. I-am atras atenția, am pus telefonul pe un minitrepied pe masă și i-am spus că voi înregistra totul pentru că el dă atât de rar un interviu și e bine să rămână pentru posteritate și să ne ajute și pe noi când vom reda materialul," a povestit jurnalistul la Realitatea TV. 

S-a așteptat momentul potrivit pentru publicare 

 

Cozighian spune că articolul era gata de două săptămâni, dar s-a așteptat un moment favorabil pentru publicare. 

"Acest articol a fost pregătit de mai bine de două săptămâni, dar am așteptat momentul prielnic. Știți cum este, în presa scrisă trebuie să ai spațiu și să fie o actualitate importantă din țara respectivă pentru ca articolul să treacă. Am zis să avem răbdare, să vedem cum merg lucrurile și ce ne mai pregătește PSD și președintele Dragnea. Bineînțeles, când am văzut ce s-a întâmplat duminică, am sunat la Figaro și am spus că acum este momentul ca articolul să fie publicat," a mai spus Paul Cozighian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel