Kovesi vs. România la CEDO. MUTAREA Guvernului: Dăncilă a SCHIMBAT agentul guvernamental

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a schimbat agentul guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). 

În Monitorul Oficial a fost publicat în această seară decretele prin care Catrinel Brumar e eliberată din funcție și locul îi e luat de Viorel Mocanu. 

Mocanu este avocat și a intrat în atenția publică în octombrie anul trecut când a fost numit consilier onorific al Ministerului Sănătății, deși el era apărătorul inculpaților în celebrul dosar în care e anchetată achiziționarea la suprapreț a barocamerei de la Spitalul Floreasca, scrie Ziare.com.

Citește și TOATE TUNURILE PE Kovesi. Toader îl „TRANSFERĂ" prin ORDONANȚĂ de URGENȚĂ pe agentul României la CEDO

Totodată, Mocanu a fost și unul dintre avocații lui Sorin Oprescu, Rovana Plumb (dosarul Belina), Oana Zăvoranu sau Florin Salam.

Schimbarea făcută de Dăncilă vine și pe fondul zvonurilor că Tudorel Toader dorește ca Agentul României la CEDO să fie în subordinea Ministerului Justiției, nu a Ministerului de Externe, cum este acum.

Citește și VICTORIE pentru Kovesi la CEDO

Amintim că Laura Codruța Kovesi a făcut o plângere la CEDO în care susține că procedura de revocare a sa de la șefia DNA a încălcat drepturile omului pentru că nu a avut calitatea de parte în conflictul soluționat de instanță constituțională, nu a fost citată în față Curții Constituționale și nu a avut posibilitatea de a avea cel puțin calitatea de interveniență pentru a exprimă un punct de vedere în apărarea sa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel