Kovesi, prima REACȚIE după audierile de la Parchet. ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Laura Codruța Kovesi a făcut o serie de declarații, la ieșirea de la audierile de la Parchetul General.

"Mi s-a adus la cunoștință că sunt suspectă în acest dosar. Am depus două cereri de recuzare. Am cerut recuzarea procurorilor. Am cerut recuzarea procurorului de caz și a șefului de secție. Motivele sunt cele prevăzute în Codul de Procedură Penală: acestea privesc afectarea imparțialității. Eu voi merge mai departe, chiar dacă îmi este afectată candidatura.

Voi merge la audieri pe 26 februarie, așa cum am anunțat. Voi merge la audierile din Parlamentul European. Vreau să vă spun că nu am comis niciodată fapte penale. Acuzațiile lui Ghiță sunt simple fabulații. Repet, eu nu am avut atribuții legate de extrădarea lui Popa Nicolae. De doi ani și jumătate sunt hărțuită. Am 4 acțiuni disciplinare", a zis Kovesi după audieri.

Întrebată depre presupusele întâlniri cu Sebastian Ghița, fosta șefă a DNA a precizat:

"Nu am avut întâlniri cu Ghiță în afara cadrurilor instituționale. Dacă există poze, sunt de la evenimentele din cadrul instituțiilor la care am participat. Nu am vorbit niciodată cu Ghiță nici la telefon, nici pe e-mail, cum s-a vehiculat în spațiul public. Pot apărea poze de la aceste evenimente sau pot apărea poze false, așa cum au apărut și înregistrări false. Nu am discutat cu Ghiță despre nicio extrădare".

Vezi și: Kovesi, așteptată la Parchet de ZECI de susținători. "Codruța nu uita, noi suntem de partea ta!"

Procurorul de caz este Adina Florea, cea care a fost propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA. Procurorul-şef la Secţiei de anchetă, recuzat la rândul lui de Kovesi, este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat vineri la Parchetul General, unde a fost audiată de procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Ea a fost așteptată de zeci de susținători, care au scandat: "Codruța, nu uita, noi suntem de partea ta!", "Justiție, NU corupție! și "PSD, ciuma roșie!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel