Kovesi dorită ca procuror general al Republicii Moldova. Este văzută ca soluție

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, spune că ar „accepta-o” pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, în funcția de procuror general al statului.

Declarația lui Voronin vine în contextul în care numele fostei șefe DNA a fost vehiculat în ultimele zile ca soluție pentru reformarea procuraturii din Republica Moldova. De altfel, chiar Maia Sandu, noul premier al țării, s-a arătat de acord cu această idee.

„Situaţia cu corupţia şi de ce am ajuns la aşa nivel de corupţie – noi toţi cunoaştem. Nu ştiu ce o să facă omul cela din străinătate, cine nu ar mai fi. Dacă ar fi doamna aceasta din România poate că aş înţelege şi chiar aş accepta”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni, potrivit tvrmoldova.md.

Totuşi, Vladimir Voronin s-a arătat indignat de faptul că Guvernul Sandu aduce în funcţii cetăţeni care de mulţi ani nu se mai află în Republica Moldova.

Recent, noua alianţă dintre blocul ACUM şi socialiştii lui Igor Dodon a decis să modifice, în Parlament, legislaţia astfel încât funcţia de procuror general să poată fi ocupată şi de persoane care nu au cetăţenie moldoveană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel