Klaus Iohannis, mesaj pentru ambasadorii străini: „Voi urmări ca România să rămână un vector de stabilitate”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis i-a asigurat, astăzi, pe ambasadorii străini acreditaţi în România că va urmări ca România să rămână pe plan extern un vector de stabilitate şi un promotor ferm al democraţiei.

„Vă asigur cu toată responsabilitatea că voi urmări şi în continuare ca România să rămână pe plan extern un vector de stabilitate şi un promotor ferm al democraţiei”, a spus şeful statului, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

Anul trecut, pe 29 ianuarie, la reuniunea cu ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti, preşedintele Iohannis le promitea acestora că va face tot ceea ce ţine de el pentru ca democraţia şi statul de drept să nu fie afectate.

Şeful statului arăta şi că aprofundarea Parteneriatului cu SUA rămâne o prioritate pentru politica externă a României, la fel şi aderarea României la spaţiul Schengen.

El indica că România menţine ca prioritară atenţia asupra Parteneriatului strategic privind integrarea europeană a Republicii Moldova, dar şi că ţara noastră va continua în 2019 aprofundarea parteneriatelor şi a relaţiilor strategice cu Franţa, Germania, Italia, Polonia, Turcia sau Japonia. Preşedintele Iohannis arăta că liniile mari de acţiune ale politicii externe rămân valabile în cazul Balcanilor de Vest şi Caucazului de Sud, Asiei Centrală şi Orientului Mijlociu, Asiei, Americii Latine şi Africii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel