Klaus Iohannis, apel pentru calm în Orientul Mijlociu

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a făcut în această seară un apel pentru calm în Orientul Mijlociu.

„În ultimele zile, am asistat la agravarea situației de securitate din Orientul Mijlociu. Amplificarea tensiunilor nu e în interesul regiunii și al comunității internaționale. Aceste evoluții au impact la nivel internațional și sunt relevate pentru securitatea Europei și a cetățenilor noștri.

Interesele României nu au fost în mod direct afectate, mă refere în primul rând la securitatea cetățenilor noștri. România se coordonează în mod permanent la nivel NATO și UE. România a condamnat escaladarea tensiunilor cauzată de atacarea ambasadei SUA de la Bagdad.

Salut ultima declarație, cea de ieri, a președintelui Trump. România susține unitatea, suveranitatea și integritatea teritoriului irakian. Nu este nevoie de noi focare de conflict, ci de coagularea eforturilor pentru a aduce pacea în regiune. Se pot examina căi pentru ca NATO să se implice mai mult în regiune și în combaterea terorismului. E nevoie de prevenirea unei spirale a instabilității”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat cum comentează amenințările Gărzilor Revoluției că vor viza țările care oferă facilități armatei americane și dacă este oportună rămânerea militarilor români în Irak și a oficialilor români, președintele a răspuns: „Eu nu cred că România este vizată de aceste amenințări dar lucrurile trebuie luate foarte în serios. Militarii noștri care sunt implicați în proiectele de instruire a forțelor irakiene au fost temporar relocați într-o locație sigură unde aștepată calmarea situației”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel