Klaus Iohannis, la întâlnirea cu ambasadorii din UE: „Climatul politic din România s-a schimbat foarte mult“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, astăzi, cu ambasadorii statelor membre ale UE acreditați la București, cu ocazia reuniunii tradiționale semestriale organizate de Finlanda, țară care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

„Este o discuție informală, un schimb util de idei. În condițiile în care climatul politic din România s-a schimbat mult, în sensul că s-a îmbunătățit mult, am multe de spus ambasadorilor europeni“, a punctat președintele Klaus Iohannis înainte de reuniunea cu diplomații străini.

Întâlnirea este organizată de Ambasada Finlandei, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Șeful statului va sublinia importanța menținerii unității și coeziunii în Uniunea Europeană în vederea identificării soluțiilor comune pentru provocările cu care Uniunea se confruntă, fie că este vorba de negocierea viitorului buget, de combaterea schimbărilor climatice sau asigurarea securității cetățenilor europeni.

De asemenea, președintele Iohannis va evidenția principiile majore care vor ghida acțiunea României la nivel european: nevoia de se a evita diviziunile între statele membre, mai multă convergență și echitate, apropierea Uniunii de cetățenii săi.

Președintele României va mai susține faptul că, în perioada următoare, prioritățile cuprinse în Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024, pe care liderii europeni le-au convenit, vor trebui să fie puse în practică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel