Klaus Iohannis dă de pământ cu PSD: „Continuă să se îndepărteze de voința ROMÂNILOR”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Președintele Klaus Iohannis continuă astăzi atacurile la adresa Guvernului și susține faptul că PSD și ALDE continuă să se îndepărteze de voința românilor și că răul trebuie îndepărtat.

„PSD și ALDE sunt singurele partide care nu au semnat acordul politic pe care l-am propus. Coaliția PSD ALDE se poziționează împotriva voinței românilor prin pasivitate. Consecința imediată e să acționeze în acord cu voința românilor. Românii așteaptă cât mai repede ca voința lor să fie transpusă în măsuri concrete. E nevoie ca răul produs în utlimii doi ani să fie reparat. Drumul nu e ușor și se află abia la început.

CCR a stabilit că nu e nevoie de modificarea Constituției. În refernedumul convocat, eu nu am întrebat cetățenii dacă interdicția trebuie instituțită în Constituție. E nevoie în primul rând de voință politică. Acordul politic pe care l-am inițiat reprezintă tocmai acea garanție bazată pe angajamentul că oamenii politici înțeleg vocea poporului.

Voința politică a PSD de a-i proteja doar pe corupți e cea care a generat amputarea legislației penale. Voința cetățenilor exprimată categoric de 6,4 milioane de români prin votul DA la referendum trebuie respectată obligatoriu. E incontestabil acest lucru.

Decizia CCR nu schimbă cu nimic realitatea: Parlamentul nu va mai putea niciodată să legifereze amnistia și grațierea corupților, pentru că ar încălca rezultatul referendumului – e un principiu statuat chiar de CCR”, a spus Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel