Klaus Iohannis: „Vom avea un deficit mai mare! Economia României nu a fost oprită!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, la finalul unei întâlniri la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Florin Cîțu și guvernatorul BNR Mugur Isărescu, că deficitul bugetar pe anul acesta va fi mai mare decât cel planificat inițial.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu domnul Orban, domnul Isărescu, domnul Cîțu și colegul meu, Cosmin Marinescu. Am discutat situația economică, a bugetului, situația generală. Ne-am concentrat pe două teme: deficitul bugetar, e clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial planificat, și trebuie finanțat. Am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri se impun pentru revigorarea economică.

În România nu putem vorbi de repornirea economiei, noi nu am oprit-o niciodată. Ceea ce ne dorim cu toții e să avem o finanțare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate

Economia este într-o situație specială, de criză. Am găsit soluții pentru toate și ele pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost azi la masă lucrează împreună. Dacă facem lucrurile așa cum trebuie, avem șanse bune să își revină economia și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută în care ne găsim”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel