Klaus Iohannis va participa la Forumul Mondial dedicat Holocaustului, alături de peste 40 de președinți, premieri și monarhi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Klaus Iohannis va participa, pe 23 ianuarie, în Ierusalim, la Forumul Mondial dedicat Holocaustului, alături de peste 40 de președinți, premieri și monarhi, printre care Emmanuel Macron, Prințul Charles, Vladimir Putin. Evenimentul marchează 75 de ani de la eliberarea din lagărul de la Auschwitz. 

La invitația președintelui Israelului, peste 40 de monarhi, președinți, prim-miniștrii și lideri parlamentari din Europa, America de Nord și Australia vor participa la a cincea ediție a Forumului Mondial dedicat Holocaustului, intitulat "În amintirea Holocaustului, luptând împotriva antisemitismului", potrivit unui comunicat emis de Yad Vashem, Centrul pentru Comemorarea Holocaustului Mondial.

Printre liderii de stat și de Guvern care au confirmat participarea la evenimentul din Ierusalim se numără președintele Klaus Iohannis, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel și președintele Parlamentului European, David Sassoli, potrivit Mediafax.

Forumul, organizat de Fundația Forumului Mondial al Holocaustului în cooperare cu Yad Vashem, Centrul pentru Comemorarea Holocaustului Mondial, va avea loc pe 23 ianuarie în Piața Ghetoul Varșoviei de la Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem, din Ierusalim. Forumul, care marchează a 75 de ani de la eliberarea Auschwitz și a Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, va începe la ora 13.30.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel