Klaus Iohannis, ULTIMELE declarații

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că a îndemnat "constant" autorităţile guvernamentale să sprijine dimensiunea investiţională şi a evidenţiat rolul antreprenoriatului în dezvoltarea parteneriatelor strategice.

Şeful statului a vorbit în deschiderea Forumului European pentru Antreprenoriat, eveniment în deschiderea căruia a fost semnată "Declaraţia de la Bucureşti privind antreprenoriatul". 

"În România, am îndemnat constant autorităţile guvernamentale să sprijine dimensiunea investiţională şi să creeze condiţiile necesare pentru dezvoltarea lanţurilor valorice de producţie din industria 4.0, economia circulară sau oportunităţile pentru IMM-uri în cadrul lanţurilor strategice din industria de apărare. Nu trebuie să uităm nici de rolul antreprenoriatului în dezvoltarea parteneriatelor strategice, cum ar fi relaţia cu Statele Unite ale Americii", a afirmat Iohannis.


El a subliniat expertiza României în domeniul IT



"Vreau să punctez, cu această ocazie, expertiza şi potenţialul României în privinţa dezvoltării serviciilor digitale, inclusiv legate de securitatea cibernetică. Numărul companiilor IT din ţara noastră a crescut vertiginos în ultimul deceniu, start-up-urile practic s-au dublat în ultimii 5-6 ani, iar piaţa de profil creşte cu ritmuri anuale de 15%", a spus Iohannis.

Preşedintele a punctat că majoritatea dintre acestea sunt "companii mici, multe start-up-uri, bazate pe capital românesc şi străin deopotrivă, orientate spre exterior, trei sferturi din volumul de activitate fiind destinat partenerilor de afaceri din Piaţa Unică şi din Statele Unite".



Europa are nevoie de un "nou suflu antreprenorial"



"Trebuie să încurajăm asumarea de 'riscuri creative' şi să stimulăm investiţiile în cercetare şi inovare. Este imperativ să mobilizăm resurse insuficient apreciate şi valorificate, precum energiile creative ale tinerei generaţii sau ale antreprenoriatului feminin", a adăugat el.

Iohannis a afirmat că "antreprenoriatul şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii reprezintă piloni ai prosperităţii şi competitivităţii globale a Europei".

Şeful statului a făcut referire şi la Summitul de la Sibiu, care va avea loc luna viitoare.

"În data de 9 mai voi găzdui, la Sibiu, Summitul privind viitorul Europei. Cu acest prilej, împreună cu liderii statelor membre, vom reafirma faptul că Uniunea prosperă şi sustenabilă este o Uniune care acordă prioritate economiei europene şi stimulării actorilor economici competitivi", a mai spus Iohannis. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel