Klaus Iohannis, REACȚIE la numirea lui Kövesi la Parchetul European: „VICTORIE importantă pentru România“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat, referitor la alegerea Laurei Codruța Kovesi în calitate de Procuror Șef al Parchetului European, că „victoria de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura sa“.

Klaus Iohannis a declarat, în contextul alegerii Laurei Codruța Kovesi în calitate de Procuror Șef al Parchetului European, că votul de joi din COREPER al statelor membre ale UE confirmă aprecierea pentru pregătirea și competența acesteia. Șeful statului a precizat că rezultatul reprezintă o victorie importantă pentru România.

„Salut votul acordat astăzi (joi - n.r.) în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European. Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi”, a transmis președintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele României mai spune că va continua să acționeze și să sprijine românii integri și profesioniști în funcții de conducere ale instituțiilor europene.

„Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept. Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a conchis Klaus Iohannis.

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată astăzi în funcția de procuror-șef european cu 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

Surse europene au declarat pentru MEDIAFAX că votul urmează să se comunice Parlamentului European, apoi va mai fi o întâlnire a Consiliului miniștrilor care vor lua act de decizia din COREPER, unde s-a votat pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel