Klaus Iohannis pleacă în Germania. Mutare importantă în plenul Guvernului din Bavaria

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis va efectua, marți, o vizită de lucru în landul Bavaria din Germania, unde va ține un discurs în fața Guvernului regiunii respective. 

Șeful statului va participa la o întâlnire a parlamentarilor Uniunii Creștin-Sociale din Bundestag, unde va prezenta viziunea României asupra Europei.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua marți, 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania. În cadrul vizitei, Președintele României va participa la ședința Guvernului landului Bavaria, unde va susține o alocuțiune și va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relațiile bilaterale și actualitatea europeană. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Markus Söder, Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria și Președinte al Uniunii Creștin-Sociale (CSU)", arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis va discuta cu parlamentarii CSU despre prioritățile agendei europene.

Citește și: Video. Klaus Iohannis, mesaj pentru "toţi românii, oriunde s-ar afla"

"Totodată, Președintele României va participa la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abația Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei și, de asemenea, va purta un dialog despre prioritățile agendei europene", potrivit comunicatului, citează Mediafax.

Reuniunea grupului parlamentar CSU are loc în contextul în care Germania va prelua, în a doua jumătate a anului, Președinția Consiliului Uniunii Europene.

"Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradițională, care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viața politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităților agendei Guvernului și a Parlamentului federal pentru anul respectiv și dezbaterea provocărilor actuale cu invitați din Germania și din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. În cursul vizitei de lucru, Președintele României va avea o întrevedere cu doamna Ilse Aigner, Președintele Parlamentului landului Bavaria", conform Președinției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel