Klaus Iohannis, noi consultări cu partidele în vederea formării unui nou Guvern

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va avea iar consultări cu partidele parlamentare luni, într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern. Șeful statului a precizat că va desemna, cel târziu marți, un prim-ministru.

"Consultările începute astăzi vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica foarte bine ce trebuie făcut și de ce trebuie făcut. Însă vreau să știe toată lumea că eu intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. În contextul desemnării, să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD! Nu voi desemna pesediști pentru guvernare!", a declarat Klaus Iohannis, vineri la Cotroceni, la finalul consultărilor cu partidele.

Șeful statului a adăugat că PNL este dispus să preia guvernarea. Ludovic Orban este propunerea de premier a liberalilor.

Președintele Iohannis a mai spus că celelalte formațiuni i-au transmis că vor sprijini, într-o formă sau altă, o nouă guvernare. Acesta a mai declarat că nu va desemna un prim-ministru de la PSD.

Klaus Iohannis a explicat că trebuie rapid instalat un nou guvern, iar discuția despre alegerile anticipate, sprijinite de USR, poate fi reluată după alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

PSD nu a participat la consultările de vineri cu președintele României, acesta precizând că social-democrații au lipsit nemotivat, adică au chiulit.

Tot luni, Guvernul se reunește în ședință, începând cu ora 11.00, transmite Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel