Klaus Iohannis, MESAJ pentru viitorii magistraţi: "Fiţi pregătiţi să faceţi faţă asalturilor şi presiunilor"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a primit astăzi la Cotroceni magistraţii absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii, cărora le-a transmis un mesaj puternic în contextul loviturilor suferite de sistemul de justiţie în ultimii doi ani.

Preşedintele României a vorbit despre provocările pe care le vor întâmpina tinerii magistraţi în cariera lor.

"Porniți pe un drum despre care știți deja că este plin de provocări, drum pe care de fiecare dată veți fi obligați să-l parcurgeți singuri, având drept repere exclusiv legea și propria conștiință. Tăria de caracter, moralitatea și profesionalismul vă vor fi puse nu o dată la încercare. Vă spun aceste lucruri pentru că trebuie să fiți pregătiți să faceți față presiunilor și asalturilor din partea unor politicieni asupra sistemului de justiție.

Vedem cu toții, de doi ani deja, cum legi fundamentale  într-un stat de drept se modifică în funcție de interesul unora sau altora, ajunși vremelnic în funcţii politice importante. Contextul actual ne arată că progresul făcut cu mari sacrificii pentru consolidarea independenței justiției nu e ceva câștigat în mod definitiv, ci presupune un efort continuu din partea tuturor. Menținerea cursului democratic al României depinde și de puterea dumneavoastră de a rămâne fideli misiunii pe care v-ați asumat-o. Trebuie să nu uităm că democrația se apără de către fiecare dintre noi, zi de zi.

", a spus preşedintele Klaus Iohannis, la întâlnirea cu absolvenţii Institutului Naţional al Magistraturii.

Discursul vine după ce premierul Viorica Dăncilă a trimis cererile de revocare a trei miniştri, printre care şi minsitrul Justiţiei, Tudorel Toader, care ar urma să fie înlocuit de Eugen Nicolicea, la propunerea PSD. 

Ştire în curs de actualizare...

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel