Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: „Și nouă ne este dor de voi și vă așteptăm cu drag acasă“

Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj tuturor românilor, odată cu depunerea jurământului la al doilea mandat de președinte. El a promis că va fi un președinte al tuturor românilor.

Klaus Iohannis: Preiau astăzi cu multă emoție! Primesc această responsabilitate cu multă recunoștință și speranță! Le mulțumesc concetățenilor noștri care au înțeles importanța votului! (...) Vă asigur că voi fi un președinte al tuturor românilor! 

Sunt convins că, dincolo de lucrurile care ne diferențează, există o singură Românie, care ne aparține tuturor!

La 30 de ani de la Revoluție, bilanțul este dezamăgitor în raport cu potențialul real al țării. Trebuie să depășim marasmul veșnicii perioade de tranziție. Oamenii s-au săturat de atâtea schimbăr fără finalitate.


Istoria ne învață multe lecții! Atunci când ne confruntăm cu dificultăți Nu trebuie sa dăm vina pe alții, trebuie să ne unim forțele și energia! 

Voi continua să sprijin lupta anticorupție!

Este imperativă refacerea încrederii oamenilor în instituțiile a căror imagine a fost puternic afectată. O justiție independentă este o garanție pentru democrație! 

În acest mandat, voi acționa cu aceeași hotărâre astfel încât cetățenii să aibă încredere în stat.

Nu vom înceta niciodată să ne amintim că suntem păstrătorii a două momente cardinale: Marea Unirea de la 1918 și Revoluția Română din 1989. Am primit cea mai de preț moștenire plătită cu sângele românilor noștri care au luptat pentru libertate. 

Dragi români de pretutindeni: și nouă ne este dor de voi și vă așteptăm cu drag acasă! Indiferent că trăim în interiorul granițelor țării sau în afara lor, visăm cu toții la aceeași Românie: O țară prosperă și sigură, o casă primitoare pentru toți cetățenii săi.

Devotamentul și implicarea voastră sunt de neprețuit și contăm și pe viitor pe contribuția voastră valoroasă!

La 30 de ani de la Revoluție, destinul nostru va fi la fel de impunător pe cât de măreț este idealul în care credem. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy