Klaus Iohannis, MESAJ IMPORTANT pentru electorat: "Suntem de aceeaşi parte a BARICADEI!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs la începutul dezbaterii de la Biblioteca Central unviersitară, unde au fost invitaţi jurnalişti şi analilşti politici.

"Am venit în această poziție acum 5 ani și am spus atunci că am vrut să fiu președintele care face altfel de politică, însemnând să generez soluții, să generez abordări comune, echitabile, agreate cu toți partenerii instituționali pentru a atinge câteva obiective naționale, pentru a satisface nevoia de securitate a României, pentru a încuraja dezvoltarea economică, pentru a întări poziția în plan internațional, pentru a consolida statul de drept.

Dar am întâlnit un PSD puternic ostil, care, mai ales, după decembrie 2016 a venit cu o abordare care ne-a aruncat pe toți în haos. A aruncat România în haos, puntru a salva câțiva penali.

PSD a dorit să acapareze și să distrugă nu doar statul de drept, nu doar lupta anticorupție, ci și marile sisteme și a făcut-o într-un fel perfid, și-a înșurubat neamurile, găștile de partid în poziții publice. M-am opus încercările pesediste de a acapara întreg statul român, m-am opus folosind intrumentele folosite de Constituție și de multe ori am avut succes.

Dar mandatul meu nu s-a rezumat doar la atât. Am avut câteva realizări care vor influenţa smenificativ parcursul României pentru încă ani şi ani.

Aş menţiona doar câteva:

Acea înțelegere cu toate partidele pentru a aloca 2% din PIB pentru apărarea României, ne-a pus în situația de partener foarte respectat în NATO.

Am avut pe urmă, spre sfârșitul mandatului, acel Summit european de la Sibiu, în care am creionat parcursul UE pentru următorul mandat de 5 ani.

Am avut un mandat care a început ca un mandat de construcție, așa l-am gândit, dar pe parcurs, am ajuns de multe ori să am un mandat care de fapt trebuia să mențină România în marile coordonate dorite de români, opunându-mă PSD-ului.

Am reușit să mă opun PSD-ului suficient de mult, pentru a menține România pe traiectorie europeană, pentru a menține România în spațiul valorilor europene și transatlantice.

Am reușit să contracarez efectele toxice ale guvernării pesediste, centrate pe acapararea statului.

PSD trebuie înlăturat din decizia statului, dar nu oricum, ci prin mod democratic. Prin vot. Votul și votul pentru prezidențiale este de aceea extrem, extrem de important.

E modalitatea prin care noi toți putem realmente să schimbăm mersul lucrurilor în România, e modalitatea prin care putem după 30 de ani să avem un președinte care lucrează pentru România și pentru români. Care poate reseta România.

Acum pentru prezidențiale, mă bazez la votul din 24 noiembrie, evident pe alegătorii liberali, dar proiectul nostru comun nu e finalizat. E nevoie de mobilizare și vot.

Mă adresez și electoratului USR și PLUS. Suntem de aceeaşi parte a baricadei.

Mă adresez electoratului PMP care s-a interesat în campanie de educaţie. Şi eu. Suntem de aceeaşi parte a baricadei.

Mă adresez şi electoratului maghiar, care am înțeles că își dorește o țară faină. Şi eu vreau. Putem să realizăm împreună acest lucru.

Mă adresez și electoratului PSD. Nu am niciun război cu electoratul PSD. Electoratul PSD are dreptul să fie reprezentat de un partid democratic. Noi care rămânem, noi nu tăiem pensii, nu tăiem salarii. O să avem grijă ca pensiile și salariile să crească și îmi doresc ca și electoratul PSD să aibă un partid democratic, european care îi reprezintă", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Dezbaterea LIVE:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel