Klaus Iohannis, mesaj Galei Veteranilor de Război: „Militarii sunt adevărate repere morale”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj Galei Veteranilor de Război în care afirmă că mulţi dintre militarii întorşi din teatrele de operaţii se confruntă cu "obstacole", subliniind că este important să fie lansate şi implementate programe pentru aceştia.

„Gala Veteranilor de Război reprezintă un prilej de a-i omagia pe toţi militarii români şi americani care, aflaţi în serviciul militar, au fost răniţi în urma participării la misiuni în teatrele de operaţii, dar şi o bună ocazie de a ne comemora eroii căzuţi la datorie. Îmi exprim aprecierea pentru scopul nobil al acestei reuniuni dedicate veteranilor de război şi urmaşilor celor decedaţi şi mă bucur că pot fi sprijiniţi, astfel, în călătoria spre recuperare şi reintegrare cei care au fost răniţi fizic sau suferă de stres post-traumatic, precum şi familiile acestora. Sunt convins că evenimentul de astăzi va contribui la creşterea nivelului de conştientizare a faptului că mulţi dintre soldaţii noştri care revin acasă se confruntă cu multe obstacole. Este important să fie lansate şi implementate programe şi servicii care să răspundă nevoilor acestora şi ale familiilor", spune Iohannis în mesajul care a fost prezentat de consilierul prezidenţial Ion Oprişor.

Şeful statului mai afirmă că România are un parteneriat strategic eficient şi constructiv cu Statele Unite ale Americii, fiind unul dintre pilonii politicii externe şi de securitate, alături de consolidarea profilului ţării noastre în NATO şi Uniunea Europeană. El mai arată că militarii români şi americani participă împreună la misiuni complexe în teatrele de operaţii, „dând dovadă de ataşament la valori comune” pe care cele două ţări le promovează cu consecvenţă - libertate, democraţie şi stat de drept.

„Militarii participanţi la operaţiile din Angola, Afganistan, Irak, Bosnia şi Herţegovina şi Kosovo sunt adevărate repere morale şi surse de inspiraţie pentru tânara generaţie, cărora le datorăm recunoştinţa şi respectul nostru pentru sacrificiile făcute în slujba patriei”, subliniază Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel