Klaus Iohannis, mesaj după ședința CSAT: „Ne confruntăm cu o urgență globală!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), tema principală fiind coronavirus.

„Am avut o discuție aplicată în CSAT legat de coronavirus. Până în acest moment nu avem nici un caz confirmat de infecție cu coronavirus în România. Acum câteva minute am primit rezultatele din Gorj, care sunt negative.

Nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat pentru că ne confruntăm cu o urgență medicală globală. Toate statele sunt vulnerabile în fața unui virus care nu ține cont de granițe geografice.

Analiza CSAT arată că instituțiile responsabile au luat la timp măsurile necesare pentru a preveni contaminările. Le-am cerut tuturor decidenților să rămână la cel mai înalt nivel de vigilență. În ședința CSAT am subliniat nevoia de comunicare eficientă între toate structurile implicate, atât la nivel central, cât și local, informarea permanentă a medicilor de familie, managerilor de spitale. E nevoie de un efort comun și unitar, de aplicare riguroasă și fără abateri a măsurilor de prevenție pentru a proteja cetățenii.

Am decis să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea potențialilor bolnavi cu probleme respiratorii la frontiere. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a fontierei cu specialiști de la DSP. În eventualitatea confirmării unor cazuri, e esențială protecția personalului medical. Autoritățile trebuie să asigure toate echipamentele necesare.

Am luat decizia alocării de guvern a banilor necesari pentru echipamentele de protecție și medicamente. Conform evoluției de până acum în țările afectate, persoanele afectate sunt în special vârstnicii. Trebuie o atenție specială. Autoritățile trebuie să-și intensifice eforturile de comunicare.

Va fi implementată rapid linia telefonică gestionată de Ministerul Sănătății dedicată celor care cer informații.

Am încredere că toate instituțiile statului, dar mai ales sistemul medical, au capacitatea de a gestiona situația”, a spus Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel