Klaus Iohannis anunță MĂSURI de ULTIMĂ ORĂ: Masca de protecție - OBLIGATORIE, declarația pe propria răspundere - ELIMINATĂ

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis susține în aceste momente o declarație de presă, după ședința de lucru pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cu şeful DSU, Raed Arafat.

„Dragii mei, așa vom arăta în spațiile publice după 15 mai. Am decis azi ca din 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea renunța poate la anul, când pandemia va fi sub control.

După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane, deci vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Pentru protecția generală a populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare după 15 mai, precum interdicțiile de manifestări și adunări publice

Mi s-a părut important să vă dau această veste ca să avem toți această perspectivă după 15 mai.

Până la 15 mai, toate restricțiile rămân în vigoare. Stați acasă!

După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber, însă viața nu va reveni din păcate la normalitatea de dinaintea crizei.

Vom avea un plan de relaxare în pași.

Azi voi discuta cu Ministerul Eeucației pentru un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. El va fi prezentat public când va fi elaborat cu toate detaliile aferente.

În paralel se elaborează un plan privind revenirea activităților economice, mai ales în zonele puternic afectate, precum zona comercială. Unele restricții vor dispărea, multe altele vor rămâne în picioare. Pas cu pas, în funcție de evoluția cazurilor, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate.

Medicii ne spun că virusul nu va dispărea, deci va trebui să găsim o modalitate de trăi cu acest virus.

Pe măsură ce interdicțiile impuse de autorități vor fi retrase, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare. Cum vom avea noi date, vom comunica public acest lucru”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Știre în curs de actualizare...

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel