Klaus Iohannis, la PRELUAREA mandatului: „M-am opus acelor tendințe regresive care amenințau democrația”

Klaus Iohannis participă, la ora transmiterii acestei știri, la ședința solemnă a CCR pentru validarea celui de-al doilea mandat de președinte al său. Șeful statului este însoțit de premierul Ludovic Orban și de toți membrii Guvernului.

„Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat de președinte reprezintă pentru mine o onoare deosebită și în același timp o mare responsabilitate. Primul meu mandat de președinte, care se va încheia oficial în foarte scurt timp a fost unul plin de provocări. Timp de cinci ani am rămas permanent conectat la problemele reale ale societății, iar prin acțiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendințe regresive, pe care le-am considerat un real pericol pentru democrație", a spus Klaus Iohannis, la ședința CCR pentru validarea mandatului său de președinte.

Șeful statului a adăugat că e imperativ necesar ca statul să acționeze în beneficiul națiunii române.

„Ne aflăm la 30 de ani de la momentul în care românii au decis să își proiecteze viitorul în democrație, iar construcția constituțională a răspuns acestui deziderat, instituind mecanisme de protecție a drepturilor și libertăților fundamentale și de bună funcționare a autorităților statului. Este imperativ ca actorii statali care însuflețesc această construcție să acționeze în beneficiul națiunii române", a subliniat Iohannis.

Ședința a început la ora 16:00.

La eveniment participă și premierul Ludovic Orban alături de alți membri ai Guvernului, și de președintele AEP Mitulețu Buică.

Evenimentul are loc la Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis a obținut 66,09% din voturile valabil exprimate, 6.509.135 de voturi valabil exprimate, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 33.91% din voturi, mai exact 3.339.922 de voturi, potrivit rezultatelor finale ale BEC. Autoritatea precizează că sunt 9.849.057 de voturi valabile exprimate.

Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, a primit în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 6.509.135 voturi, adică 66.09%.

Viorica Dăncilă (PSD) a obţinut 3.339.922 voturi, reprezentând 33.91 % din totalul voturilor valabil exprimate.

 

Știre în curs de actualizare....

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy