Klaus Iohannis, întrevedere cu premierul italian Giuseppe Conte

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Klaus Iohannis, întrevedere cu premierul italian Giuseppe Conte
Klaus Iohannis, întrevedere cu premierul italian Giuseppe Conte

Preşedintele Klaus Iohannis a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte, context în care cei doi oficiali au evidenţiat importanţa Summitului de la Sibiu din 9 mai pentru viitorul proiectului european.

Întâlnirea, care a avut loc în marja participării la conferinţa "The State of The Union", organizată de Institutul Universitar European din Florenţa, a prilejuit un schimb de opinii cu privire la dezbaterile din cadrul acestui eveniment, care are loc înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, precum şi despre evoluţiile politice europene din ultima perioadă, inclusiv cele regionale, informează Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele Iohannis a subliniat faptul că evenimentul organizat de Institutul Universitar European din Florenţa are loc cu mai puţin de o săptămână înainte de găzduirea de către România a reuniunii informale a şefilor de stat sau de guvern de la Sibiu. Preşedintele României a evidenţiat importanţa Summitului de la Sibiu pentru viitorul proiectului european, reuniune în cadrul căreia se vor trasa priorităţile Uniunii pentru următorii 5 ani şi se vor identifica soluţii practice pentru problemele cu care se confruntă UE în prezent”, se arată în comunicat.

Citește și Ambasada României în Italia, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ. Ce va face Klaus Iohannis

Preşedintele Consiliului de Miniştri din Italia a apreciat, la rândul său, că Summitul de la Sibiu va reprezenta un reper important în istoria Uniunii Europene.

Totodată, cei doi înalţi oficiali au menţionat că evenimentul de la Sibiu va constitui un bun prilej pentru transmiterea unui mesaj de unitate, consens şi coeziune din partea statelor membre.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea lui Klaus Iohannis cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte, a constituit un bun prilej de reconfirmare a relaţiei bilaterale excelente dintre cele două state.

„De asemenea, cei doi înalţi oficiali au subliniat consolidarea relaţiilor economice între cele două state, valoarea schimburilor comerciale înregistrând în prezent cea mai ridicată valoare din ultimii zece ani, Italia fiind unul dintre partenerii economici strategici ai României”, precizează sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel