Klaus Iohannis: „Guvernarea PSD-ALDE dă o palmă alegătorilor din România”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, faptul că PSD-ALDE „dă o palmă alegătorilor din România” după ce au anunțat o nouă ordonanță de urgență. 

„Am chemat la consultări partidele politice, pentru a pune în practică cât mai bine rezultatele acestui referendum, câştigat de mine şi de români. Din păcate, reluăm discuţia despre statul de drept. PSD-ALDE a dat o palmă electoratului din România, prin anunţarea unei ordonanţe de urgenţă în ceea ce priveşte legea autorităţii electorale.

Acum este evident că ceea ce a decis poporul la referendum trebuie urgent implementat în practică, adică în legislație, însemnând în Constituție și în lege. Avem, cu siguranță, cele două chestiuni care rezultă din răspunsul covârșitor afirmativ al românilor la cele două întrebări, respectiv introducerea interdicției de a acorda amnistie și grațiere corupților și a doua chestiune interdicția dată Guvernului de a emite OUG în domeniul legilor justiției, politicilor penale și sigur trebuie introdusă o prevedere care permite atacarea OUG și altor instituții.

Am văzut și ieri ce bine ar fi fost să existe această formă de atac, fiindcă PSD care a pierdut rușinos aceste alegeri europarlamentare nu a știut să găsească răspuns mai bun la acest rezultat decât să se apuce de, ghiciți, iarăși OUG și nu în orice domeniu, chiar în domeniul alegerilor locale. O abordarea fundamental greșită din partea PSD”, a declarat Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel