Klaus Iohannis "DSP-urile au fost depășite. Personalul, insuficient. Suntem pe un platou"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a spus, duminică, faptul că România se află „pe un platou” în privința infectărilor cu SARS-CoV-2, media îmbolnăvirilor zilnice nefiind crescută de două săptămâni, însă prea mulți români ajung la spital în stare gravă. Totodată, întrebat de problemele de la DSP, acesta a spus că personalul este insuficient. 

"DSP-urile au fost total depășite la început. Și acum sunt unele. Au număr insuficient de personal. Apreciez această activitate de voluntariat care vine să completeze acțiunea DSP-ului. Este o muncă foarte solicitantă. Încercăm să găsim personal ca să facem munca DSP-ului mai eficientă. Au fost și erori, dar Guvernul lucrează permanent pentru a îmbunătăți procedurile, " a spus Klaus Iohannis. 

Iohannis a declarat, după ce a verificat Call Center-ul de la Arena Națională, că România este pe platou în privința infectărilor, cea ce însemnă că măsurile de restricție luate de Guvern dau rezultate.

„Putem să observăm în ultimele zile – cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident – că măsurile de restricție care au fost luate de Guvern și de autorități încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni, deci suntem pe un platou. Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuși, prea mulți români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale”, a spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel