Klaus Iohannis, despre Bugetul României: Deficitul, cauzat de măsurile PSD eșuate

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre Bugetul României, după ce Ministerul Finanțelor Publice a publicat, marți dimineață, proiectul de buget pentru 2020.

Klaus Iohannis a spus că proiectul pentru 2020, întocmit de guvernarea PNL, este „un buget bun!“, deși „a fost făcut în condiții dificile“. „Deficitul îl avem din cauza măsurilor PSD eșuate“, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că singura variantă fezabilă este ca Guvernul să își asume răspunderea pe bugetul de stat pentru 2020. Șeful statului a adăugat că în buget sunt prevăzuți bani pentru investiții, iar în anii următori urmează ca deficitul să reintre în zona de sub 3%.

„Dacă Guvernul se hotărăște să promoveze bugetul din motive de calendar prin procedura de angajare a răspunderii în fața Parlamentului mi se poare o variantă fezabilă. Nu cred că trebuie să vorbesc eu cu liderii politici. Toată lumea înțelege că mai este foarte puțin timp până intrăm în perioada sărbătorilor de iarnă. Există o promisiune fermă a Guvernului de a realiza bugetul până la finalul anului. Deja ușor, ușor, celelalte variante nu mai sunt fezabile. Angajarea răspunderii este o variantă pe care o sprijin”, a spus Klaus Iohannis, după ședința CSAT.

Iohannis - „Banii pentru investiții au dispărut rapid din bugetele guvernelor PSD“

 

Șeful statului a afirmat că în anii următori deficitul bugetar va reveni la zona de sub 3%. Totodată, Klaus Iohannis a susținut că în bugetul pentru 2020 sunt prevăzuți bani pentru investiții.

„Este un buget bun. Este un buget care prevede sumele necesare la toate capitolele și cred că va fi un buget care poate să permită menținerea ritmului de creștere economică. Pe de altă parte este un buget care permite continuarea unei politici pozitive în domeniul salarizării și al pensiilor, un lucru important. Din păcate, din motive legate de guvernele PSD-iste eșuate, bugetul nu s-a putut încadra în deficitul de 3%, însă față de deficitul destul de mare înregistrat în anul în curs, deja bugetul pentru anul viitor prevede o reducere, iar în anii în care urmează se va reintra rapid în zona de deficit sub 3%. Sunt prevăzuți bani pentru investiții, bani care până acum au fost prevăzuți și au dispărut rapid din bugetele guvernelor anterioare, acest lucru nu se va mai întâmpla. Acest buget permite României să meargă înainte în 2020”, a conchis Iohannis.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a dat avizat favorabil, în ședința de marți, proiectul de lege privind propunerile de buget pentru anul 2020 ale MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP, potrivit Administrației Prezidențiale.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy