Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu Sebastian Kurz, cancelarul austriac

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis si Sebastian Kurz
Klaus Iohannis si Sebastian Kurz

Klaus Iohannis, declarațiile momentului la Cotroceni, după întâlnirea cu Sebastian Kurz, cancelarul austriac.

Președintele Klaus Iohannis face o declarație de presă, după întâlnirea cu Sebastian Kurz, Cancelarul Republicii Austria.

Cele mai importante declarații:

"Este un moment simbolic pentru România. Am abordat o serie de discuții și dosare pe care Româna le va prelua de la președinția austriacă. Acordul de Brexit rămâne cel mai eficient instrument pentru limitarea efectelor negative.

Am discutat despre nevoia de securitate a cetățenilor europeni. Gestionarea migrației rămâne o prioritate pentru liderii europeni.

Relația bilaterală este extrem de importantă pentru ambele țări. Potențialul economic este încă neexploatat. Suntem interesați de atragerea de noi investitori austrieci pe piața locală.

Am fost de acord că noul cadru financiar 2021-2027 reprezintă o oportunitate de avansare a politicilor europene prin stabiliarea unui buget echilibrat şi echitabil".

Întrebat despre cât de pregătită sau nepregătită este România pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, Iohannis a declarat: "Este bine să vedem declaraţiile politicienilor în contextul dat. Am spus că nu suntem pregătiţi corespunzător deoarece la acel moment ministrul nostru pentru Afaceri Europene s-a retras. Prin retragerea sa, o serie întreagă de măsuri s-au blocat dar într-un timp record am reuşit să finalizăm criza de personal, a fost numit un nou ministru, un diplomat cu experienţă şi am putut să reluăm pregătirile. Între timp pot să afirmă că România este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului." 

Urmărește integral conferința de presă:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel