Klaus Iohannis către Viorica Dăncilă: „Doamna prim-ministru, vă mai spun o dată, POFTIȚI în fața Parlamentului DE ÎNDATĂ“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, de la ora 17.00, declaraţii, în urma deciziei CCR privind numirea miniştrilor şi semnarea decretelor interimarilor. El o cheamă de îndată pe Viorica Dăncilă în fața Parlamentului.

 Judecătorii au decis, miercuri, că şeful statului trebuie să semneze interimatele la ministerele ALDE şi este obligat să motiveze respingerea remanierii din luna august. Președintele Iohannis a făcut declarații de presă referitpare la aspectele semnalate CCR.


„Prima observație pe care aș face-o: decizia de astăzi a CCR nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul României de 3 săptămâni. Guvernul nu mai are aceeași compoziție ca înainte prin plecarea ALDE de la Guvernare, și Prim-ministrul este obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere“, a explicat președintele Klaus Iohannis.

„Constat că și CCR a ajuns în mod corect și inevitabil exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăniclă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului pentru a cere un vot de validare. Celelalte chestiuni legate de numireile și revocările ministrilor, menționate în CCR,  sunt generate de refuzul premierului de a merge în Parlament pentru a primi un vot de încredere, acolo unde trebuia să maergă de la bun început“, a adăugat șeful statului.

Klaus Iohannis îi lansează o ultimă invtație premierului Dăncilă: „Deciziile referitoare la punerea în aplicare a hotărâiii CCR de astăzi le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei CCR. Dar, dacă doamna prim-ministru Dăncilă dorește, așa cum se tot exprimă public, să pună capăt acestei crize guvernamentale, soluția este simplă: doamna prim-ministru, vă mai spun o dată, poftiți în fața Parlamentului de îndată pentru votul de validare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel