Klaus Iohannis, atac la adresa lui Streinu-Cercel: „Cineva care vrea să se profileze politic. Este inacceptabil“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis i-a atacat pe cei care fac „planuri” alarmiste, făcând aluzie la propunerea Institutului Matei Balș condus de dr. Adrian Streinu-Cercel.

Deși nu a dorit să spună cu subiect și predicat nume de persoane sau instituții, șeful statului a făcut o aluzie la propunerile venite din partea Institutului Matei Balș, potrivit cărora persoanele de peste 65 de ani ar fi trebuit să fie izolate separat de familie.

„Virusul nu va dispărea, va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii. Aceste chestiuni se hotărăsc în baza dovezilor ştiinţifice şi medicale și NU de către politicieni. Toate deciziile se vor lua în baza unor dovezi ştiinţifice, medicale, şi după rezultatele din teritoriu“, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a vorbit apoi despre propunerile avansate privind izolarea și carantinarea persoanelor peste 65 de ani separat de familie.

Mesaj pentru vârstnici: „Stați liniștiți!“

 

„În niciun caz nu vor fi anunţate de cineva care vrea să se profileze politic sau în alt fel. Am avut un contra-exemplu „așa NU“ de la un institut bine cotat. A apărut cu o documentație care venea să explice cum trebuie făcut. Aşa nu se poate. 

A apărut o idee care a dus la nelinişte: într-un astfel de plan cineva propunea o măsură aberantă, cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar luate de acasă. Aşa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil!

Citește și: Nelu Tătaru, decizie pentru „Vacanța Mare“, programul propus de „Matei Balș“ pentru izolarea seniorilor

Noi trăim într-o societate liberă, care se protejează dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare. Persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniştiți!

Astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panică în populație. Or panica e ultimul lucru de care avem nevoie. Toată lumea trebuie să fie responsabilă, inclusiv cei considerați experți. Nu trebuie să avem un plan pentru fiecare, ci un plan pentru România. Or, la acest plan lucrăm împreună cu Guvernul Orban“, a conchis șeful statului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel