Klaus Iohannis, ATAC DUR: „România a fost BOICOTATĂ!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe şefii de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române. Cu acest prilej, Iohannis și-a exprimat regretul pentru că România nu a ocupat un loc în Consiliul ONU.

„Din păcate nu putem marca faptul că România a fost aleasă pe o poziție de membru nepermanent în Consiliul ONU, chiar dacă ați făcut eforturi susținute. România a fost boicotată de declarațiile politice ale unor înalți demnitari români, formulate fără mandat și contrare unor poziții tradiționale ale României. Aceste grave derapaje au dus la eliminarea sprijinului fiind creionată o percepție, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate”, a spus Iohannis.

Estonia a obţinut o poziţie de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, pentru perioada 2020-2021, în detrimentul României. Estonia a câştigat runda decisivă cu 132 de voturi, în timp ce România a fost susţinută de 58 de ţări.

Cel mai probabil, preşedintele Iohannis se referă la declaraţiile premierului Dăncilă şi ale fostului lider PSD Liviu Dragnea pe tema mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel