Klaus Iohannis, anunțul momentului de la Bruxelles: „Vorbim de un fel de plafonare a prețului la gaze. Nu putem veni la infinit cu subvenții“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European. În ceea ce privește măsurile necesare în domeniul energiei, șeful statului a afirmat că urmează să se ia o decizie privind plafonarea prețului gazului.

„Este un document destul de tehnic și nu cred ca vom intra în toate detaliile. Vorbim de un fel de plafonare a prețului la gaze care nu pune furnizorii în dificultate, dar previne apariția unor prețuri foarte mari. Avem un început de reglementare care decuplează piața gazului de piața electricității, propunere de achiziție comună, voluntară pentru gaz. Este nevoie să ne gândim ce facem în viitor. Nu putem veni la infinit cu subvenții”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat ce anume presupune această un fel de plafonare a prețului la gaze, președintele a spus că acest mecanism va funcționa astfel încât prețul gazelor să nu crească exagerat, profitul să nu fie unul astronomic.

Klaus Iohannis: Vorbim de un fel de plafonare a prețului la gaze. Nu putem veni la infinit cu subvenții

 

„În același timp nu va lăsa prețul să scadă așa mult încât furnizorii să nu fie interesați de contracte. Este o gestionare a vârfului de preț și noua ni se pare bună”, a mai spus președintele

„Avem o a doua mare temă, Ucraina, războiul declanșat de Rusia. Rusia a trecut la un nou nivel de atac, sunt atacate preponderent ținte civile, vom condamna acest comportament al Rusiei împreună. Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât e nevoie“, a spus Iohannis despre o a doua temă de discuții.

„Securitatea alimentară este o altă temă, România s-a străduit, și a reușit, să construiască o logistică pentru exportul de cereale. Prin România au fost exportate peste 5 milioane de tone de cereale, aproximativ 60% din ce a exportat Ucraina în acest an. Vom continua dezvoltarea logisticii pentru a contribui la diminuarea unei crize alimentare“, a subliniat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel