Klaus Iohannis, ANUNȚ după CONSULTĂRILE de la Cotroceni: „E nevoie să se instaleze URGENT un nou guvern”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Președintele Klaus Iohannis susține declarații de presă, la Palatul Cotroceni, după consultările cu partidele parlamentare.

„Ieri a picat guvernul Dăncilă, un guvern eșuat și derutat și e foarte bine așa. Am convocat prima rundă de consultări cu partidele. PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluția politică și din dorința românilor. Au lipsit de la consultări nemotivat, adică au chiulit.

E nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție, în funcțiune o perioadă relativ scurtă. De ce e nevoie urgentă? Pentru că orice zi în plus cu acest guvern interimar PSD-ist e o zi pierdută. Am spus și partidelor: eu prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție.

Azi s-au prezentat partidele. PNL a spus clar că e dispus să preia guvernarea, chiar dacă e complicat, se anunță un parcurs dificil. Celelalte partide au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o asemenea abordare. Așa că de pe acum e destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând ca în zilele următoare să se clarifice nuanțele.

De ce e nevoie urgent de un guvern? Avem nevoie urgent de un guvern care să asigure corectitudinea alegerilor prezidențiale, să pregătească bugetul 2020, un guvern care închide cu responsabilitate bugetul 2019”, a spus Iohannis.

 

Știre în curs de actualizare.....

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel