Klaus Iohannis, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ de la Bruxelles

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Preşedintele Klaus Iohannis participă, astăzi și mâine, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, pe agendă aflându-se subiecte referitoare la viitorul buget multianual al UE pentru perioada 2021 - 2027, combaterea schimbărilor climatice, precum şi relaţiile externe ale Uniunii.

România nu este „deloc" satisfăcută de propunerea președinției finlandeze la Consiliul UE în ceea ce privește banii alocați pentru Fondul de Coeziune și Politica Agricolă Comună, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de summitului Consiliului European.

„Nu sunt deloc de acord cu această propunere finlandeză. Nouă nu ne covine din niciun punct de vedere și se pare că nu suntem singurii. Propunerea nu ne satisface absolut deloc. Lipsesc chestiuni esențiale, de exemplu flexibilitatea între fonduri. Banii alocați pentru Coeziune sutn prea puțini, pentru Politica Agricolă Comună împărțirea banilor și condiționalitățile, de asemenea, nu ne satisfac.

Știți că PAC și Coeziunea sunt extrem de importante pentru noi. În acest sens, nu voi agrea sub nicio formă această propunere finlandeză și, cu siguranță, vom ajunge și la ceea ce se și propune în concluzii, să delegăm președintelui Consiliului munca de elaborare a unui nou draft pentru MFF", a declarat Klaus Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel