Klaus Iohannis anunță măsuri mai dure: „Se introduc noi restricții! Vom folosi Armata!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, astăzi, că măsurile care reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii, făcând referire la restricțiile vizând circulația oamenilor. Șeful statului spune că cetățenii pot ieși pentru a face cumpărători sau pentru a merge la serviciu.

„Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă. Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate. Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulaței, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă.

Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente. Se introduc măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare.

Am decis să folosim și Armata. Va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție.

Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă.

Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine”, a declarat Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel