Klaus Iohannis a SEMNAT. Guvernul Dăncilă, VERDE pentru a emite ordonanţe

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Consulate generale noi înfiinţate în Germania. Iohannis a semnat decretele
Consulate generale noi înfiinţate în Germania. Iohannis a semnat decretele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă

„În temeiul art. 115 alin. (1) din Constituţia României, republicată, Guvernul este abilitat ca, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare a anului 2019, şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2019, să emită ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice", se arată în Legea promulgată de şeful statului.

Astfel, Guvernul poate emite ordonanţe privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, reglementarea unor măsuri în domeniul competenţei de control a Ministerului Finanţelor Publice şi modificarea şi completarea unor acte normative. Totodată, Executivul poate emite acte normaive şi pentru modificarea Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală sau pentru modificarea Ordonanţei Guvernului penru organizarea Loteriei bunurilor fiscale.

Guvernul este abilitat să adopte ordonanţe şi în domeniul adminsitraţiei publice şi dezvoltării regionale, precum şi în domenii ca afaceri interne, muncă şi protecţie socială, comunicaţii, cultură, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, fonduri europene şi apărare.

Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe a fost adoptată de Camera Depuţilor, în calitate de for decizional, pe 12 mai.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel