Klaus Iohannis a EXPLICAT de ce nu doreşte o dezbatere cu Viorica Dăncilă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, într-un discurs, la Ploieşti, de ce nu doreşte o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

"Am ajuns în primul tur al alegerilor prezidenţiale pe care le-am câştigat împreună, voi şi cu mine.

Şi atunci unii au început să dezbată dezbaterea. În esenţă, o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni.

Nu vreau să repet toată discuţia, vreau numai să spun nu, nu particip la o dezbatere cu contracandidata fiindcă doamna Dăncilă prerezintă un aprtid nedemocratic, nereformat, reprezintă guvernul care a întruchipat regimul toxic Dragnea - Dăncilă, regim care a guvernat cras împotriva românilor, a atacat românii în stradă în acel 10 august de anul trecut.

Pe reprezentata unui astfle de partid nedemopcratic, care a guvernat împotriva românilor şi care, mai nou, ce să vezi, aruncă acuzaţii xenofobe înspaţiul public, cu o astfel de candidată, dragii mei, nu pot să o întâlnesc la o dezbatere. Despre ce să vorbim?

Ah, sigur, cineva poate să răspundă că este vorba despre România şi despre români.

Da, România, în extern, a fost compromisă de această contracandidată a mea. Vă mai amintişi când a fost la New York şi a promis că face şi drege lucruri care ne-au pus în mare dificultate. S-a dus într-o ţară prietenă din vecinătate şi a confundat-o, în discursul public, cu o altă ţară.

Să vorbim despre viitorul românilor? Eu să vorbesc cu contracandidata despre viitorul românilor, care eu îmi doresc un viitor foarte bun pentru români şi contracandidata a condus guvernul care a guvernat împotriva tromânilor şi i-a bătut în stradă pe români?

O candidată care a tolerat permanent atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă, făcându-se că este plecată undeva? Cu această doamnă să discut depsre Europa?

A pus, această contracandidată a mea, pe unii din echipa de la PSD să spună lucruri foarte ciudate, cum că eu mi-aş dori să adun pesediştii undeva pentru reeducare.

Una la mână, asta nu este treaba mea şi nu am de gând să o fac. Doi, ca să reeduci pe cineva, prima dată trebuia să fie educat.

Ori, de la persoane care mă atacă cu mizerii xenofobe nu pot să presupun că au beneficiat de prima etapă esenţială de educaţie.

Unii, bine intenţionaţi, au vehiculat în spaţiul public ochestiune, cum că lipsa acestei dezbateri ar reprezenta un deficit democratic. În România există un deficit democratic şi are un nume: se numeşte PSD.

Schimbarea se petrece acum când noi vorbim despre alegeri", a declarat Klaus Iohannis, la Ploieşti.

-stire in curs de actualizare-

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel