Klaus Iohannis a ELIBERAT-O din FUNCȚIE pe Laura Codruța Kovesi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul pentru eliberarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror DIICOT, în cadrul Biroului teritorial Sibiu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 30 octombrie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Sibiu a doamnei Laura Codruța Kövesi, ca urmare a numirii sale în funcția de procuror-șef european al EPPO - la data de 31 octombrie 2019", arată comunicatul Administrației Prezidențiale.

Vestea vine în contextul în care Parlamentul European a confirmat-o oficial pe Laura Codruța Kovesi, în 16 octombrie, în funcția de procuror-șef european.

Decizia a fost luată în Conferința președinților grupurilor politice din Parlament, iar aceasta a fost "ultima ștampilă" de care fosta șefă a DNA avea nevoie, anunță europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

„Parlamentul European tocmai a confirmat-o oficial pe Laura-Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Decizia a fost luată în Conferința președinților grupurilor politice din Parlament.

A fost ultima ștampilă de care doamna Kovesi a avut nevoie și a obținut-o.

Începând de astăzi, noul procuror-șef european se poate apuca de treabă. Are un an la dispoziție să pună la punct noul Parchet European care trebuie să fie funcțional până la finalul anului viitor.

Să îi urăm mult succes!", scria Siegfried Muresan pe Facebook, la acea vreme.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel